На тази уеб страница се използват "бисквитки". Като продължите да използвате тази страница, Вие давате съгласието си да използвате нашите "бисквитки". Научете повече.

Разбрах

Кой може да участва

За да кандидатстваш за програмата Work and Travel USA е необходимо:
 • Да си редовен студент редовно обучение в България или чужбина (бакалавър или 3-семестр. магистратура)
 • Да си на възраст между 18 и 26 години
 • Да владeеш английски език на средно ниво
 • Да можеш работиш от три до четири месеца през лятната си ваканция

Записването и подаването на документи за кандидатстване по програмата Work and Travel на започва от началото на месец Октомври.

Безплатна регистрация

Ние няма да ти вземем никакви регистрационни или други, несвързани с програмата такси. За нас наистина е чест да бъдеш наш участник!
Регистрацията може да стане online или в наш офис

Записване

Записването става, след като нашите консултанти прегледат документите ти. За тази цел трябва да ни донесеш:
 • Студентска книжка (оригинал)
 • Уверение за студент, в което да е упомената очакваната дата на дипломиране
 • 2 снимки паспортен формат
 • Международен паспорт /оригинал + копие на страниците с лични данни и визи/. Ако все още не си си извадил паспорт, можеш да кандидатстваш и с лична карта
 • Копие на предишна J-1 виза, ако не е в сегашния паспорт, при наличие на такава
 • Оригинал и копие на документ, удостоверяващ нивото ти на владеене на английски език, ако имаш такъв
 • Депозит, който ще извадим от цената на програмата ти

За всякаква допълнителна информация и подробности, можеш да потърсиш нашите консултанти.

Какво следва по-нататък

Намиране на работа

 • Самостоятелно: търсиш работа чрез приятели или интернет. След като се спреш на подходяща за теб работна оферта изпращаш на работодателя БЛАНКА ЗА ДОГОВОР, която той трябва да попълни и да ти върне. Тази оферта представяш в нашия офис
 • На среща с американски работодатели- изисква се предварително записване в наш офис
 • Използваш JOB POOL(интернет базирана система) на нашия американски партньор-изисква се предварително записване в наш офис

Ако вече си участвал в тази програма и имаш установени контакти с американски работодатели можеш да избереш Independent Placement.

Ако ще участваш за първи път или искаш да опиташ нещо ново – за теб е Premium Placement или Continental Premium Placement.

Подаване на документи за DS-2019 и доплащане на програмата

След като имаш договор за работа, идваш при нас, за да попълним и подадем документите ти за работно разрешително DS 2019. Тогава доплащаш остатъка от таксата за програмата и SEVIS таксата.

Заявка за резервация на полет

Можеш да я направиш още при подаването на документи за DS-2019, за да си спестиш едно идване в офисите ни. Колкото по-рано резервираш полета си, толкова по-добре – ще бъде по-евтино и по-сигурно. При заявката за резервацията на полета, трябва да заплатиш депозит от 100 ЕUR, които по-късно ти се приспадат от цената на билета.

Интервю за виза

Като участник във програмата ти имаш своя безплатен пакет W&T Moneyback Възползвай се от него, за да си спестиш излишни главоболия и затруднения. След усилията, които сме положили заедно за твоята подготовка за програмата, интервюто за виза ще мине много по-леко, отколкото си си представял. А ние в това време ще ти стискаме палци...

Самолетен билет

Доплащаш и получаваш самолетния си билет.

Ориентационна среща

Участваш в среща с представители на американските ни партньори, където получаваш основна информация за правилата и подробностите по твоята програма в САЩ. Ако вече си ходил на Work and Travel, ориентацията е on-line.

Заминаване за САЩ

Ами, общо-взето – това е всичко. Има много подробности, тънкости, хитринки и варианти, но за тях ще разбереш, когато станеш наш участник.