На тази уеб страница се използват "бисквитки". Като продължите да използвате тази страница, Вие давате съгласието си да използвате нашите "бисквитки". Научете повече.

Разбрах

Документи по програмата

За да се запишеш за участие по програмата Work and Travel са ти необходими са следните документи:
  • 2 снимки паспортен формат
  • 1 копие от международен паспорт – валидността на паспорта трябва да надвишава поне с 6 месеца крайната дата на програмата
  • 1 копие от всички предишни визи за САЩ
  • 1 копие от лична карта
  • 1 уверение, че си студент редовно обучение през текущата учебна година
  • 1 копие от студентска книжка – страниците с лични данни и страницата с последния записан семестър

Ако вече си участвал в тази програма и имаш установени връзки с работодател в САЩ, обърни сериозно внимание на бързината и удобствата в INDEPENDENT PLACEMENT

Ще ти е необходима формата: Бланка за договор с американски работодател. Ще я получиш веднага след като се регистрираш тук


ЗАДЪЛЖИТЕЛНО прочети:

Work and Travel брошура на Държавния департамент на САЩ.



За да кандидатстваш за J-1 виза , трябва да представиш в офиса на SKYTRAVEL:

  • международен паспорт – оригинал (валидността на паспорта трябва да надвишава поне с 6 месеца крайната дата на програмата)
  • копие от всички предишни визи за САЩ- ако не са в настоящия паспорт
  • Студентска книжка - оригинал, с нанесени предметите и имената на преподавателите за настоящия семестър и нанесени всички оценки от изпитите до момента (или академична справка )
  • Уверение от университета с актуална дата, което да послужи пред Консулска служба на САЩ
  • Копие от Акта ти за раждане
  • Подписана оферта от американски работодател - ако си Independent участник
  • 1 снимка по предварително дадени указания от SkyTravel
  • Левовата равностойност на 160 USD – консулска такса за кандидатстване

Ако ще участваш за първи път – важни за участниците по програмата документи са:

DS-2019 е един от вай-важните документи. Издава се от американски спонсорски организации, каквато е нашият партньор Intrax.Този документ е необходим , за да кандидатстваш за J-1 виза, както и ти дава право да пребиваваш и работиш в САЩ за период, не по-дълъг от 4 месеца,. Преди да тръгнеш за летището, за да отпътуваш за САЩ , задължително се увери, че оригиналът на DS-2019 е с теб в ръчния ти багаж. Ако го забравиш в България, рискуваш да не те допуснат на полета до САЩ. DS-2019

J-1 визата е документ, който ти позволява да влезеш законно в САЩ. Издава се от Консулска служба към Посолство на САЩ. В нея се упоменава колко пъти и в какъв период от време можеш да влезеш на територията на страната, твои лични данни, под каква визова категория,.

I-94 или Arrival/Departure Record е бяло картонче, което служител на Службата за Имиграция и Натурализация на САЩ ще прикрепи към паспорта ти, когато влизаш на територията на страната. То съдържа информация за това докога можеш да пребиваваш в САЩ и с каква визова категория си и. Обикновено върху I-94 на участниците в Work and Travel е написано \"J-1 D/S\". Това означава визова категория J-1 и можеш да останеш в САЩ до последния ден от работния период, отбелязан в твоя DS-2019, плюс още 30 дни, но не по-късно от 30-ти септември, на които имаш право, за да пътуваш в САЩ. Трябва да спазваш правилата!!!


След като пристигнеш в САЩ ще ти е нужна:

Social Security Application & Information - Бланка за кандидатстване за Social Security Number