На тази уеб страница се използват "бисквитки". Като продължите да използвате тази страница, Вие давате съгласието си да използвате нашите "бисквитки". Научете повече.

Разбрах

ОБЩA ИНФОРМАЦИЯ

Всеки, който е участвал в трудово правоотношение на територията на САЩ, независимо от вида виза е длъжен да подаде данъчна декларация за периода и да внесе дължимия данък в хазната. В случаите, когато получаваш възнаграждението си от своя работодател, данъците се удържат авансово. В зависимост от техният вид, се внасят в последствие в съответното ведомство. След приключване на фискалната година данъчните служители разглеждат подадената данъчна декларация и преценяват в какъв законен размер може да възстановят авансово платеният данък.

FEDERAL TAX

Във всички щати на САЩ Федералният данък е еднакъв, размерът му се приема ежегодно от конгреса, съобразно общата фискална политика на държавата. Този вид данък е задължителен за всички юридически и физически лица, извършващи дейност на територията на САЩ. Всички дейности, свързани с федералният данък се извършват от единна данъчна администрация (IRS). Плащанията и събиранията по този данък се извършват от федералния бюджет.

STATE TAX

За всеки отделен щат този данък е различен. В повечето случай е с по-нисък размер от федералния данък. В някои щати не се дължи щатски данък(Аляска). Законодателният орган на всеки отделен щат определя ставката за този вид налог. Независимо от статуса на пребиваване в САЩ, щатският данък е задължителен за всички,

SOCIAL SECURITY & MEDICARE TAX

Тези два вида данъци са задължително за всички освен чужденците със студентски статус.Това са така наречените социални и медицински осигуровки. Приходите от тях постъпват във федералният бюджет, размерът им е еднакъв за всички щати. В някои случаи този вид удръжки биват наричани "FICA".

LOCAL TAX

Размера на този вид данъци се определя от местният административен орган. Тези налози са невъзвращаеми (освен от New York).

Екипът ни от професионалисти по възстановяване на данъци ви гарантира, че ще получите най-големият размер на възстановяваната сума, в най-кратки срокове, само срещу 8% от общия размер на възстановените ви данъци.

Плащате, чак когато чекът е в ръцете ви!


Великобритания и Ирландия

Когато работите във Великобритания или Ирландия от доходите ви се удържа Данък Общ Доход. Ако сте имали работодател в една от двете страни или сте се самоосигурявали във Великобритания, вие може да сте надплатили данъци, за които имате право да подадете документи за възстановяване.

В Ирландия допълнително се удържа още един данък - т.нар. PRSI (Pay Related Social Insurance). Това е данък за социално и здравно осигуряване, който също може да бъде възстановен.

За безплатна калкулация на сумата за възстановяване е необходим вашия P45/P60 от всеки отделен работодател за когото сте работили. P45/P60 е официалният документ, който получавате от вашият работодател и който показва размера на получените доходи и удържаните данъци. Ако сте работили като Self-employed във Великобритания, т.е. сте се самоосигурявали, ще са ни необходими вашите CIS25 ваучери.