На тази уеб страница се използват "бисквитки". Като продължите да използвате тази страница, Вие давате съгласието си да използвате нашите "бисквитки". Научете повече.

Разбрах

ВЪРНИ СИ ДАНЪЦИТЕ ОТ САЩ Не плащаш НИЩО предварително!

Всеки, който е работил в САЩ, е длъжен да подаде данъчна декларация, независимо колко и какви данъци е плащал. За студентите, участвали в програмата Work and Travel, това в крайна сметка води до възстановяването на данъците им, а те обикновено са над 10% от дохода.

Попълни своите документи за възстановяване на данъци сега и ще можеш да върнеш парите си от щатски данъци лесно, бързо, и изгодно!

Какво трябва да направиш? - Посети нашия офис или ни изпрати по мейл следните документи:

  • W-2 форма или последен paycheck от всеки твой работодател;
  • Копие на Social Security Card
  • Копие на J-1 виза;
  • Копие на първа страница на задграничен паспорт
  • Копие на DS-2019;
  • Копие на работна оферта.
или попълни незабавно ON-LINE формата за възстановяване на данъци и следвай инструкциите, които ще получиш след регистрацията, на посочения от теб е-mail.

Все още не е твърде късно да променим мрачния данъчен сценарий, ако сте били в САЩ през 2012, 2013 или 2014.Необходимо е представяне на W2 форма!

От кои щатски данъци можеш да си върнеш парите?

Нормално е върху дохода да са ти удържали федерален и щатски данък (Federal Income Tax / State Income Tax). В повечето случаи те се възтановяват на 100%, а ако си заработил повече пари, се налага част от данъка ти да остане на американската хазна. Двата данъка се плащат на федералната данъчна служба – IRS и на данъчната служба на щата, в който си работил. Има няколко щата, които изобщо не удържат щатски данък като Невада, Флорида, Аляска, Тексас, Уайоминг, Ню Хемпшир и др.Ако си работил в някой от тях, ще си връщаш само федерален данък.

Някои работодатели не са запознати с разпоредбите, свързани с твоя тип виза (J-1) и неправилно ти удържат здравни и социални осигуровки като на американски гражданин. Това са така наречените Social Security Tax and Medicare Tax или FICA. Ако си пазиш всички документи и си спазил условията по програмата, американската данъчна служба може да ти възстанови изцяло тези данъци.
Възможно е да са ти удържали и други данъци, като local tax и др., които са незначителни суми и те не се възстановяват.

Специфични документи, свързани с връщането на данъци от САЩ:

» W-2 – този документ се издава от работодателя след края на годината и в него има точно описани какви доходи си получил от него и какви данъци ти е удържал, докато си работил при него. Задължение на работодателя е да ти изпрати W-2 в периода 01-31 януари. Възможно е да имаш проблеми с получаването й ако не си дал българския си адрес например. Или може просто W-2 да се загуби, пътувайки по пощата. Ако това се случи, не се притеснявай – в повечето случаи последният ти paycheck може да свърши същата работа. Все повече работодатели въвеждат качването на W-2 формулярите на специализирани сайтове, с което се избягват проблемите с пощата.

» Social Security Card – издава се от Social Security Administration в началото на твоя престой в САЩ. Номерът на тази карта е аналог на българското ЕГН и IRS го използва, за да те идентифицира. Ако си загубил, повредил или въобще не си получил картата си, незабавно информирай консултантите в офиса ни за помощ.

Калкулация

За да разбереш каква сума от данъците ти ще бъде възстановена, донеси в офиса или изпрати по e-mail W-2 или последен paycheck от всеки твой работодател и безплатно ще получиш твоята калкулация. Калкулацията е предварителна и е на база предоставената от теб информация и валидните към момента данъчни правила и ставки.

Възстановяването на данъците от САЩ, освен че е допълнителна материална придобивка за теб, ти осигурява и прекрасен статус в данъчните служби на САЩ.

Tax Refund UKНе плащаш НИЩО предварително!

Попълни своите документи за възстановяване на данъци от UK веднага, когато се върнеш и вземи своите данъци възможно най-скоро!

Какво трябва да направиш?

Посети нашия офис или ни изпрати по мейл следните документи:

  • Първа страница на задграничен паспорт - ксерокопие; или лична карта
  • P 45 - ксерокопие
  • National Insurance Number - ксерокопие